Vyhlášeny výzvy IROP
Evropská unie EVROPSKÁ UNIE
Evropský fond pro regionální rozvoj
Integrovaný regionální operační program

MAS HlučínskoMAS Hlučínsko

Nacházíte se: Aktuálně > Aktuality > 2014 > Regiontour 2014

Regiontour 2014

Ve čtvrtek 16. ledna vyrazily dva plné autobusy směrem k Brnu. Cílem cestovatelů byla návštěva veletrhu Regiontour 2014, na němž se společně představovaly naše regiony – Hlučínko, Krzanowicko a Krzyžanovsko.

Česko – polská prezentace na veletrhu cestovního ruchu měla ve svých propagačních aktivitách nejen veřejné představení krás a zajímavosti našeho  slezského koutu, ale velkým letošním lákadlem byla místní kultura a regionální produkty. Speciálně „prajzké“ koláče (jak jinak!!), tentokrát z bolatického  Azpeku, byly centrem pozornosti našeho stánku.

Autobusy, které vyjely ze dvou destinací (české a polské) a  potkaly před Olomoucí, společně dojely na brněnské výstaviště. Jako jedna obrovská česko-polská vlna jsme se vlili do veletržního mumraje a během chvilky zněla okolo našeho výstavního stánku kytara (jako vždy nezklamal burmistr Kietrze pan  Matela), zpěv a smích. Návštěvníci byli veselou náladou okouzlení, a což teprve, když se na centrálním pódiu představily naše dva soubory! Bolatické seniorky nejen zazpívaly, ale i „podřystaly“ a potlesk za jejich vystoupení jakoby neměl konce. Na pódiu je vystřídal polský soubor Cecilie, jež přítomné uchvátil svou profesionalitou. Originální  tečkou – ne-li vykřičníkem – za pódiovou prezentací našeho regionu bylo spontánní hudební vystoupení starostů Hlučínska. Jejich vyhlášené „živijó“, skvěle dirigované panem Kubným, se neslo takřka celou výstavní halou a nenechalo nikoho na pochybách o síle hlasu našeho regionu. Bravo chlapi!!

Čtvrteční večer byl ve znamení česko-polské integrace a pátek nás čekala přednáška a seznámení s Místní akční skupinou Kyjovské Slovácko v pohybu. Paní Anna Čárková pro nás nachystala skvělou přenášku a my všichni jsme mohli jen obdivovat partnerství a spolupráci místních subjektů. Co všechno jen kyjovští aktéři dokázali za deset let! Budiž nám velkým příkladem. Děkujeme a držme si palce, abychom i my mohli s pýchou předvádět výsledky své činnosti.

Zdařilá a podnětná akce byla pod finanční záštitou Fondu mikroprojektu Operačního programu přeshraniční spolupráce - Fondu mikroprojektu Euroreginu Silesia.

V sekci fotogalérie máte možnost shlédnout krátký celou akcí. Vaše MAS Hlučínsko.