Vyhlášeny výzvy IROP
Evropská unie EVROPSKÁ UNIE
Evropský fond pro regionální rozvoj
Integrovaný regionální operační program

MAS HlučínskoMAS Hlučínsko

Nacházíte se: Aktuálně > Aktuality > 2014 > Také letos jsme se zúčastnili výstavy Země živitelka

Také letos jsme se zúčastnili výstavy Země živitelka

Již několik desítek let se koná v Českých Budějovicích velká přehlídka všeho, co se dotýká zemědělské činnosti. Akce známá pod názvem Země živitelka. Letos Země živitelka 2014.

Místní akční skupiny se prezentovaly pod hlavičkou krajských sdružení. My, MASky z Moravskoslezského kraje jsme si zvolili ústřední motiv naší prezentace: Moravskoslezský venkov…budoucím generacím. A podle návštěvníků u našeho stánku lze soudit, že jsme měli při výběru šťastnou ruku.

I naše Místní akční skupina byla fyzicky v Českých Budějovicích. Náš region se představil hlučínskými koláčemi (jak jinak!!) jako klenotem regionálního produktu Hlučínska. Ale také ostatní místní speciality probouzely eminentní zájem a zvědavost, kde že to vlastně Hlučínsko leží. Jaká je jeho historie a současnost. Odkud a kam jdeme.

Skvělé koláče, nádherné nejen vzhledem, ale božskou chutí (snad to není rouhání) upekla paní Dostálová z Rohova. Vlajku kvality místních hlučínských uzenin hrdě třímaly výrobky pana Viláška z Kravař a speciality restaurace a minipivovaru od pana Komárka z Rohova snesly srovnání s výrobky značky Klasa, jež byly představovány ve vedlejším pavilonu.

Na výstavu přispěla svými produkty většina místních akčních skupin z našeho kraje a velkou podporu, bez níž bychom se nemohli na této výstavě prezentovat, projevilo Ministerstvo zemědělství a Národní síť MAS ČR Skvělá, obdivuhodná a neutuchající Olinka Špiková ze sekretariátu národní sítě přispěla k bezproblémovému průběhu celé šestidenní akce.

K tlačenici návštěvníků u našeho krajského stánku přispěly i naše sousední místní akční skupiny. MAS Opavsko přivezlo počítačový cyklotrenažér a MAS Poodří výborné uzeniny. Zkrátka…prezentovali jsme všichni to nejlepší, co u nás v regionu máme.

I pře vrtkavé počasí se z našeho pohledu výstava a především naše prezentace povedla.

Děkujeme všem, kdož se na ní podíleli a jen doufáme, že příští rok se budeme moci zúčastnit také. A se ctí opět prezentovat náš kout Slezska.